Prijava na e-novice
MARIO BIONDI
italijanski Barry White
7. 5.
sobota
maj
18.00
Kino Šiška

Svetovna zvezda, italijanski Barry White, bo s svojim globokim in očarljivim glasom prvič nastopil v Sloveniji.

Njegov globoki glas je topel in zapeljiv, a čist in odločen. Rojen je bil kot Mario Ranno. Že od malih nog je ob očetu, italijanskem pevcu Stefanu Biondiju, čutil strast do glasbe. Pozneje je v spomin na očeta prevzel umetniški priimek v Biondi.

Doma na Siciliji v Cataniji je začel peti v cerkvenih zborih, pozneje je postal studijski pevec. Njegova ljubezen do soula ga je zelo kmalu pripeljala do sodelovanja z znamenitimi glasbeniki, kot je recimo Ray Charles. Velik preobrat v karieri povzročil njegov single This Is What You Are, ki je izšel na Japonskem. Predvajali so ga na BBC-ju 1 z DJ-jem Normanom Jayem, ta se je v v pesem zaljubil in jo predvajal po vsej Evropi.

Leta 2006 Je izdal svojo prvo ploščo Handful of Soul, ki je v le nekaj mesecih dosegla štiri platinaste izdaje. Takoj zatem je nastopil na znamenitem festivalu Sanremo in začel sodelovati s številnimi znanimi glasbeniki, kot so Amalia Grè, Karima Ammar, Duke Orchestra, Renato Zero in drugi.

Do danes je Biondi posnel še 5 svetovno uspešnih plošč z mednarodnimi zasedbami. Naslovi so I love You More LIVE (2007) z Duke orchestra, If (2010), Yes You LIVE (2010), Due (2011) in Sun (2013). Ta zadnja je požela ogromno nagrad, izšla je v Evropi, na Japonskem in v ZDA. Posnel je tudi dva božična albuma in nekaj singlov, ki so bili prav tako velike uspešnice. Med njimi je trenutno najodmevnejši Love is a temple.

Mario Biondi vokal

Patrik Greblo dirigent

Big Band RTV Slovenija