Prijava na e-novice
LADO LESKOVAR
60 let na odru
25. 4.
torek
april
17.30
Gallusova dvorana, Cankarjev dom

Legendarni Lado Leskovar, ob 60-letnici svojega glasbenega delovanja, napoveduje veliki gala koncert v Cankarjevem domu.

Na velikem gala koncertu bomo lahko prisluhnili vrhuncem opusa 60 letne kariere legende slovenske popevke, od prekrasnih slovenskih zimzelenih melodij do imenitnih interpretacij svetovno znanih šansonov. Koncerta se bo udeležila tudi priznana angleška igralka Vanessa Redgrave, s katero sta zaigrala v slovitem angleškem filmu Isadora, nominiranem za Zlato palmo na filmskem festivalu v Cannesu. Ladu se bodo ob izjemnem jubileju na odru pridružili tudi mnogi znani slovenski in mednarodni gostje: Nuša Derenda, Anika Horvat, Momčilo Bajagić – Bajaga, Ibrica Jusić, Rade Šerbedžija, Magnifico, Jan Plestenjak, Adi Smolar, Samuel Lucas, Sanja Ilić, Zijah Sokolović, Boris Cavazza in Sašo Hribar. Program bo vodil Janez Hočevar-Rifle.

Lado Leskovar je že od sredine 60. let ena od osrednjih slovenskih pevskih osebnosti. Preizkušal se je v vseh zabavno glasbenih zvrsteh in se uveljavil v slovenskem, jugoslovanskem in širšem evropskem glasbenem prostoru. V svoji izjemni karieri je zelo uspešno nastopil na številnih festivalih, kjer so bile njegove pesmi velikokrat nagrajene z najvišjimi festivalskimi priznanji. Leta 1963 je s pesmijo Malokdaj se srečava osvojil prvo nagrado na festivalu Slovenska popevka Bled, leta 1964 z Potraži me u predgradju prvo nagrado na vsejugoslovanskem festivalu Opatija ter leta 1967 nastopil tudi na Evroviziji in dosegel odlično uvrstitev s pesmijo Vse rože sveta. Lado Leskovar se je z doživetimi in čustvenimi interpretacijami nedvomno uveljavil kot imenitni interpret tako slovenskih kot svetovno znanih šansonov, s svojimi uspehi pa mu je uspelo uveljaviti šanson tudi v slovenskem okolju in ustvariti izjemno pevsko kariero, ki traja že šest desetletij.

Lado Leskovar

Simfonični orkester in Big Band RTV Slovenija

Gostje: Vanessa Redgrave, Rade Šerbedžija, Bajaga, Nuša Derenda, Anika Horvat, Ibrica Jusić, Magnifico, Jan Plestenjak, Adi Smolar, Samuel Lucas, Sanja Ilić, Zijah Sokolović, Boris Cavazza, Sašo Hribar

Patrik Greblo dirigent

Janez Hočevar – Rifle povezovalec


Od slovenskih zimzelenih melodij do interpretacij svetovno znanih šansonov.