Prijava na e-novice
KLEMEN SLAKONJA
v Tržiču
25. 8.
sobota
avgust
18.00
Staro mestno jedro - Na placu (Tržič)

Big band RTV Slovenija je pod taktirko Lojzeta Krajnčana in v sodelovanju s Klemenom Slakonjo, dramskim igralcem, pevcem, televizijskim voditeljem in izvrstnim imitatorjem, ki je diplomiral iz dramske igre na ljubljanski AGRFT in je od leta 2010 član igralskega ansambla SNG Drama Ljubljana, ustvaril glasbeno komedijo presenečenj, ki so jo poimenovali Glasba v teatru – teater v glasbi.
Prisluhnili bomo nekaterim največjim hitom Klemena Slakonje, parodičnim priredbam popularnih pesmi, s katerimi se predstavlja na svojem youtube kanalu. Kar počne, mu gre zelo dobro od rok, njegove video stvaritve dosegajo milijonske oglede. V mislih imamo uspešnice, v katerih na porogljiv način oponaša pomembne svetovne voditelje in politike (Ruf mich Angela, Golden Dump (The Trump Hump) in Put in, Put out) ter našega filozofa Slavoja Žižka (The Perverted Dance).

Poleg tega pa bo Slakonja kot eden glasbeno najbolj nadarjenih slovenskih igralcev zablestel tudi v pevsko zahtevnejših vlogah, na primer v operni ariji Torna A Surriento, v zmagovalni skladbi na izboru za Pesem Evrovizije leta 2017 Amar Pelos Dois, v vlogi Jana Plestenjaka, Magnifica, Modrijanov …

Big bandu RTV Slovenija bo dirigiral Lojze Krajnčan, ki je tudi idejni vodja projekta in avtor vseh priredb za orkester. Večer bo začinjen s Klemenovim humorjem in gledališkim pristopom do koncerta.

Big Band RTV Slovenija

Lojze Krajnčan dirigent

Klemen Slakonja vokal


Klemnove porogljive uspešnice (Ruf mich Angela, Golden Dump (The Trump Hump) in Putin, Putout, The Perverted Dance idr. ter skladbe v katerih bo Klemen pokazal ves svoj pevski in gledališki talent ( Torna A Surriento, Amar Pelos Dois, idr.)