Prijava na e-novice
ECCO - otvoritveni koncert
predstavitev izbranih skladb za jazz orkester
28. 9.
sreda
september
17.00
Kino Šiška - Katedrala

ECCO (European Contemporary Composers Orchestra) je začetnik sodobne glasbene komisije ECSA. Namen le-te je, da vzpostavi evropsko mrežo predano nastopanju, distribuciji in promociji sodobne glasbe. Deluje kot mreža aktivnih ansamblov, okrestrov in mladih solistov s čemer podpirajo ustvarjalni dialog med skladatelji in nastopajočimi. S tem pa nudijo priložnosti mladim solistom, da pridobijo izkušnje z ansambli moderne glasbe na mednarodni ravni.

ECCO je letos prvič razpisal tekmovanje evropskih skladateljev in aranžerjev za jazzovski big band. 3-članska mednarodna komisija je izbrala 10 skladb finalistov iz različnih držav, ki jih bo v sredo 28.9.2016 ob 20.00 izvedel Big Band RTV Slovenija v Katedrali Kina Šiška. V finale sta se prebila tudi dva slovenska skladatelja in aranžerja: Matjaž Mikuletič s skladbo Line Out in Klemen Smolej s skladbo A Piece Of Peace. Drugi finalisti pa so iz sledečih držav: Belgija, Poljska, Finska, Anglija, Hrvaška in Norveška.

Big band RTV Slovenija bo vodil svetovno priznani avstrijski saksofonist in dirigent Sigi Feigl. Obeta se nam stilsko zelo zanimiv, predvsem pa raznolik program.

Program:

01) Springboard by Michel Herr (Belgium)

02) Dilemma of Mind (Mvt. 1) by Piotr Wrabel (Poland)

03)  Oglütz by Outi Tarkiainen (Finland)

04) Hush by Niki Iles (England)

05) Rag by Mark Lockheart (England)

****

06) Line Out by Matjaž Mikuletič (Slovenia)

07) No Name Waltz by Krešimir Herceg (Croatia)

08) Denada by Helge Sunde (Norway)

09) A Piece Of Peace by Klemen Smolej (Slovenia)

10) Stubberness (Part II) by Jukka Linkola (Finland)

Big band RTV Slovenija

Sigi Feigl dirigent


nagrajene skladbe prvega natečaja za evropske skladatelje in aranžerje za jazz orkester