Prijava na e-novice
BigBand@SiTi 5
JACQUES HOUDEK
21. 4.
petek
april
18.00
SiTi Teater BTC Ljubljana

Priznani hrvaški pop soul vokalist mlajše generacije Jacques Houdek, znan kot ”The Voice” in dirigent, aranžer Tadej Tomšič bosta skupaj z Big Bandom RTV Slovenije pripravila nepozaben večer. Njegove in svetovno znane skladbe iz pop soul in jazz zakladnice bodo zazvenele v novih preoblekah, prirejenih prav za to priložnost in mednarodno glasbeno sodelovanje.

Jacques Houdek je najboljši hrvaški vokalist mlajše generacije, znan tudi pod vzdevkom »Gospod Glas«. S svojimi izvirnimi izvedbami že šestnajst let nastopa na hrvaškem glasbenem prizorišču in v tem času je zaslovel z uspešnicami, kot so: »Stotinama godina«, »Zauvijek tvoj«, »Živim za to«, »Nov čovjek«, »Srećom imam tebe« in »Na krilima ljubavi«.
Houdek je postal prava pop ikona tako zaradi vrhunskega in čistega glasu z velikim razponom, suverenih izvedb, ki segajo od popa, soula do jazza, kot same izvirne pojavnosti in značilnega sloga oblačenja. Vedno je bil nad povprečjem, v šestnajstih letih svojega delovanja je razbil vse stereotipe ter postal eden najbolj prepoznavnih medijskih ustvarjalcev Hrvaške. K temu je pripomoglo tudi njegovo sodelovanje v priljubljeni TV oddaji »The Voice – izbor najlepšega hrvaškega vokala«, kjer je nastopil kot eden izmed mentorjev.

Letos so ga izbrali za predstavnika Hrvaške na Evrosongu v Kijevu. Kjer bo nastopil s svojo novo pesmijo “My Friend”.

Svojo glasbeno pot je začel v najrosnejših letih, saj je zelo hitro pokazal glasbeno zanimanje in talent. V osnovni šoli je igral klavir, v srednji šoli pa se je popolnoma posvetil solo petju. Leta 2001 je študij solo petja nadaljeval na prestižni bostonski visoki šoli za glasbo Berklee College of Music in se potem izobraževal tudi na najrazličnejših seminarjih v Franciji, Grčiji in Italiji.
Njegova bogata diskografija šteje kar 13 zgoščenk z zelo različnimi glasbenimi zvrstmi od popa, jazza, pesmi za otroke do božičnih albumov idr.. Kar štirikrat je dobil tudi največjo hrvaško glasbeno nagrado Porin: 2004 za najboljšega novega izvajalca, 2009 za najboljši album za otroke, 2009 za najboljšo moško vokalno izvedbo in 2010 za najboljši božični album.
Na koncertu z Big Bandom RTV Slovenija pod vodstvom Tadeja Tomšiča bo izvedel nekaj največjih jazzovskih standardov svetovne glasbene zakladnice in seveda nekaj svojih največjih uspešnic v popolnoma novi preobleki. Za big band je njegove uspešnice priredil Tadej Tomšič.

Program:
Instrumental
What a Wonderful World
The Lady Is a Tramp
Misty
Fly Me to the Moon
New York, New York
Instrumental
Srećom imam tebe
Zauvijek tvoj
Živim za to
Nepobjediva
Stotinama godina
I Feel Good

Big Band RTV Slovenija

Tadej Tomšič dirigent

Jacques Houdek vokal