Prijava na e-novice
BART VAN LIER
v Stari Elektrarni
11. 3.
petek
marec
19.00
Stara Elektrarna Ljubljana

Big band RTV Slovenija bo nastopil skupaj z gostom iz Nizozemske, Bartom van Lierom, vrhunskim pozavnistom, ki bo orkestru tudi dirigiral.

Bart van Lier se je šolal na Hilversum Music Lyceumu, glasbeno kariero je začel s snemanjem komercijalnih programov za potrebe radia in televizije ter nadaljeval z igranjem v mnogih zasedbah, med katerimi so Tony Nolte TV orkester, Vari Tansorchesters, Netherlands Jazz Orchestra, Varadansorkest, Slide Hampton’ s 4trombone Group, septet Frans Elsen, Skymasters in mnogi drugi. Poleg tega je več kot tri desetletja igral z uglednim Peter Herbolzheimer Big Bandom, kot solist gostoval z nemškim WDR Big Bandom. Leta 1992 je postal stalni prvi trombonist in solist znamenitega Metropole Orchestra. Orkester je bil za čas njegovega sodelovanja šestnajstkrat nominiran za Grammy, dva pa je tudi osvojil. Bart vodi tudi lastne ansamble – Bart’ s Bones in Trio Bart van Lier – ter kvintet s trombonistom Iljom Reijngoudom.

Deluje tudi kot pedagog – predaval je na konzervatorijh u Hilversumu, Haagu, Essenu, Rotterdamu i Amsterdamu – vodi glasbene delavnice po celem svetu, je tudi avtor priročnika Coordination Training Program for Trombone, po njem je imenovanih nekaj modelov pozavn proizvajalca Kühnl & Hoyer.

 

CENA: 15 €

PRODAJA: uro pred koncertom na blagajni Stare mestne elektrarne – Elektro Ljubljana na Slomškovi 18

REZERVACIJE: sprejemamo na 051 269 906 in info@bunker.si

 

Partner: Zavod Bunker, Ljubljana

Pokrovitelj večera: Veleposlaništvo Kraljevine Nizozemske ob predsedovanju EU

Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana

Slomškova 18, 1000 Ljubljana

Bart van Lier pozavna

Big Band RTV Slovenija