Prijava na e-novice
POLETNA NOČ 2022
Odprtej 70. Festivala Ljubljana
21. 6.
torek
junij
20.45
Kongresni trg, Ljubljana

Ob letošnjem jubileju najstarejšega slovenskega festivala zabavne glasbe, ki se je začel maja 1962 na Bledu, bomo v ospredje prvič postavili velik avtorski prispevek mojstric in mojstrov besede, priznanih slovenskih pesnic in pesnikov, ki so s svojimi verzi obogatili in neizbrisno zaznamovali zgodovino slovenske popularne glasbe. V prepletu uspešnic ali za besedilo nagrajenih popevk se bomo med drugimi poklonili Gregorju Strniši, Miroslavu Košuti, Svetlani Makarovič, Cirilu Zlobcu, Branku Šömnu, Franetu Milčinskemu Ježku, Elzi Budau, Dušanu Velkaverhu, Milanu Deklevi, Ervinu Fritzu in Milanu Jesihu. V vrhunski glasbeni izvedbi velikega orkestra z glasbeniki Simfoničnega orkestra in Big Banda RTV Slovenija in ob glasbenem vodstvu dirigenta Patrika Grebla bomo ob 70. obletnici Ljubljana Festivala v izvedbi najboljših slovenskih pevskih izvajalk in izvajalcev slišali več kot 23 nepozabnih skladb, kot so Malokdaj se srečava, V Ljubljano, Dan neskončnih sanj, Cifra mož, Leti leti lastovka, Zato sem noro te ljubila, Zvezde padajo v noč, Šopek maka, Breskvice, Lastovka  Skozi večer nas bosta pospremila mojstrica in mojster govorjene besede Bernarda Žarn in Mario Galunič.
Čaka nas torej še en nepozaben glasbeni začetek poletja, na katerem do zadnjega ne bomo vedeli, komu pripada čast odpeti tradicionalni zaključni glasbeni dodatek ­– Poletno noč!

Simfonični orkester in Big Band RTV Slovenija

Patrik Greblo dirigent

solisti: priznani slovenski vokalisti

voditelja: Bernarda Žarn in Mario Galunič


Več kot 23 nepozabnih skladb, kot so Malokdaj se srečava, V Ljubljano, Dan neskončnih sanj, Cifra mož, Leti leti lastovka, Zato sem noro te ljubila, Zvezde padajo v noč, Šopek maka, Breskvice, Lastovka