Prijava na e-novice
MIA ŽNIDARIČ
ARS in DRAMA
5. 3.
nedelja
marec
20.00
SNG Drama

V sodelovanju Programa Ars Radia Slovenija in SNG Drama Ljubljana je v sezoni 2022/23 uspešno zaživel koncertni cikel Ars in Drama. V nedeljo, 5. marca, ob 20.00 bo sledil že tretji koncert Ars in Drama, naslovljen Obarvana. Posvečen bo predstavitvi nove plošče, ki sta jo podpisala pevka Mia Žnidarič in njen življenjski sopotnik, pianist in komponist Steve Klink.

V okviru cikla Ars in Drama bo Mia Žnidarič ob spremljavi Big Banda RTV Slovenija predstavila skladbe z nove, že 15. studijske plošče, kot tudi največje uspešnice iz svoje izjemne, zavidanja vredne in že več kot tri desetletja trajajoče glasbene kariere. Na koncertu na Velikem odru ljubljanske Drame bo orkestru dirigiral Steve Klink, avtor vseh skladb in priredb na novem albumu. Bobnarski stolček bo zasedel Gašper Bertoncelj, mednarodno priznani jazzovski bobnar.

Mia Žnidarič je zvezda stalnica na slovenskem jazzovskem nebu. Vrhunska glasbenica, ki je nedavno praznovala svoj 60. rojstni dan, bo 5. marca prvič nastopila na Velikem odru SNG Drama Ljubljana. »Je najbrž prva slovenska pevka, ki poje izključno jazz glasbo in ne podlega dnevnim modnim muham in komercializaciji. Že zdavnaj nas je prepričala z glasom in interpretacijo, ki sta lastna samo njej. Iskrenost, življenjska energija in predanost resnični umetnosti so prisotni na njenih koncertih in tudi studijskih posnetkih. Poslušajo jo tako mladi kot tudi starejši ljubitelji jazza. Na repertoarju ima jazzovske uspešnice Elle Fitzgerald, Billie Holiday in drugih mojstric vokalnega jazza, predvsem pa nove, avtorske skladbe, napisane na besedila najboljših slovenski pesnikov, kot so Janez Menart, Feri Lainšček, Svetlana Makarovič, Dušan Velkaverh in Milan Dekleva,« je pevko predstavil urednik za jazz na Programu Ars Radia Slovenija Hugo Šekoranja, ki je tudi programski vodja cikla Ars in Drama. Prihajajoči, že 15. album Mie Žnidarič je Šekoranja opisal z besedami: »Plošča Obarvana, posneta z Big Bandom RTV Slovenija, prinaša sveženj novih avtorskih skladb. Ponuja celo paleto pretanjenih pomenskih interpretacij, pri čemer je Mijin glas poglavitna barva tega albuma. In ta prelepi glas se globoko dotakne nas vseh. Njene pesmi imajo pridih otožnosti, radosti, melanholije in upanja.«

Vstopnice za koncert Obarvana so v prodaji na naslovu drama.kupikarto.si in pri blagajni SNG Drama Ljubljana. Obiskovalce koncerta prosimo za prihod v dvorano do 19.45.

Big Band RTV Slovenija

Mia Žnidarič vokal

Steve Klink dirigent

Gašper Bertoncelj bobni