Prijava na e-novice
LATINO VEČER
z Mironom Hauserjem
30. 3.
četrtek
marec
18.30
Stara Elektrarna Ljubljana

Big Band RTV Slovenija bo tokrat nastopil s priznanim hrvaškim pozavnistom in skladateljem Mironom Hauserjem, s katerim bodo izvedli program, imenovan Tu fragancia. Program je prava poslastica ne le za ljubitelje glasbe, temveč tudi za tiste, ki se želijo pod odrom zavrteti v plesnih ritmih salse.
Program je bil premierno izveden maja 2016 skupaj z jazz orkestrom hrvaške javne radiotelevizije. Po Zagrebu in Zadru bo konec marca tudi Ljubljana gostila ta atraktivni latino-jazz program.

Avtor skladb Miron Hauser, ki bo hkrati tudi dirigiral našemu jazzovskemu korpusu, je navdih za omenjeni koncertni večer črpal iz kubanskih in drugih latino ritmov. Glasbenik se je s tem avtorskim delom poklonil tej veliki glasbeni kulturi, njegova reinterpretacija latinskih in kubanskih zvokov pa nam obljublja energičen in ritmičen spoj jazzovskih in latinskih ritmov, ki so primerni tudi za širše glasbene množice.

Na odru se bo Big Bandu RTV Slovenija in Mironu Hauserju pridružila tudi tolkaška sekcija skupine Cubismo (Hrvoje Rupčić i Mladen Ilić) ter kubanski glasbenik Lazara Ameda Hierrezuela Zumete.

Miran Hauser je leta 2011 diplomiral iz jazz pozavne na Univerzi za glasbo in uporabne umetnosti v Gradcu, magistrski študij pa je nadaljeval na Konzervatoriju Giuseppe Tartini u Trstu. Med študijem je ves čas sodeloval ter si nabiral izkušnje s priznanimi jazz glasbeniki in pedagogi, kot so: Bob Brookmeyer, Nils Wogram, Rick Margitza, Bart van Lier, Eric van Lier, Hein Van de Geyn, Glenn Ferris, Jery Bergonzi, Phil Abraham, John Thomas, Miguel Zenon in mnogi drugi. Z jazzom pa se je srečal že veliko prej pred formalnim izobraževanjem, in sicer kot član orkestra Hrvaške glasbene mladine. V tem obdobju med letoma 2004 in 2012 je Hauser sodeloval z najimenitnejšimi jazzovskimi glasbeniki, kot so: Deborah Carter, Juan Garcia-Herreros, Andreas Haderer, Donny McCaslin, Kokan Dimusevski, Karolina Strassmayer, Toshiko Akiyoshi, Sherisse Rogers, Renée Manning, Cubismo, Joseph Bowie, Pete McGuinness, John Thomas, Mark Feldman, John Hollenbeck, Refuge Trio, Dave Liebman, Luis Bonilla, Dena DeRose, Lasse Lindgren, Peter Erskine, Jim McNeely, Deborah Brown, Jonas Knutsson, Michael Philip Mossman, Don Menza, Man Sound, Miljenko Prohaska, Yellowjackets, Randy Brecker, Peter Herbolzheimer, Kristina Oberžan, Gustavo Bergalli, Victor Villena, Bob Mintzer in drugi. Od leta 2011 je stalni član jazz orkestra hrvaške javne radiotelevizije,je član slovensko-kubanskega sastava Los Señores, občasni gost hrvaške latino skupine Cubismo, igral pa je tudi s trenutno najpopularnejšo kubansko-salso skupino Maykel Blanco y su salsa mayor. Od leta 2011 do leta 2016 je bil stalni član hrvaške pop skupine Jinx.

Sodeloval je s številnimi hrvaškimi pop glasbeniki, kot so na primer Oliver Dragojević, Nina Badrić, Natali Dizdar in Gibonni. Je član jazz seksteta B’s Funstallation, v katerem nastopa kot pozavnist, skladatelj in aranžer.

 

NAKUP: uro pred koncertom na blagajni stare mestne elektrarne.

REZERVACIJE: info@bunker.si ali na 051 269 906.

Big Band RTV Slovenija

Miron Hauser skladatelj, pozavnist, dirigent

tolkalska sekcija skupine Cubismo 

Lazaro Ameda Hierrezuela Zumeta tolkala


Avtorske skladbe Mirona Hauserja v kubanskih ritmih.