Prijava na e-novice
DAVID JARH
avtorski večer v Stari elektrarni
12. 5.
petek
maj
19.00
Stara Elektrarna Ljubljana

Avtorski večer jazz trobentača Davida Jarha z gostjo Mio Žnidarič. David Jarh se bo predstavil z glasbenim avtoportretom v aranžmaju za big band in godala izpod peresa Tadeja Tomšiča in Jaka Puciharja, ki bo orkester tudi vodil. Ritem bosta popestrila gosta Bruno Domiter na bobnih in Nino Mureškič na tolkalih.

CENA: 15 EUR

PRODAJA: Vstopnice lahko kupite uro pred koncertom na blagajni stare mestne elektrarne.

REZERVACIJE na 051 269 906 oz. info@bunker.si.

 

Celjan David Jarh se je z jazzom srečal kot desetletnik, ko je začel igrati trobento v najstarejšem slovenskem big bandu Žabe. Po vrnitvi s šolanja v Angliji se je komaj sedemnajstleten pridružil legendarni slovenski jazz skupini Quatebriga ter se vpisal na študij jazz trobente na oddelku za jazz Univerze v Gradcu.

Prve pesmi je začel David Jarh skladati že kot najstnik, za petkov avtorski koncert v Stari elektrarni pa je pripravil pravi jagodni izbor svojih del.

Aranžerja Tadej Tomšič in Jaka Pucihar bosta poskrbela za bogastvo instrumentalnih barv del, ki jih bo izvajal Big Band RTV Slovenija z godali pod taktirko Jake Puciharja. Gosta ritem sekcije, Bruno Domiter na bobnih in Nino Mureškič na tolkalih, bosta dodala svež in barvit ritmični pulz, kot gostja večera pa bo z žametnim glasom in prisrčnostjo zagotovo očarala jazz pevka Mia Žnidarič.

David Jarh zase pravi, da je liričen jazz trobentač, in taka naj bi bila tudi njegova glasba. Vabljeni k poslušanju njegove glasbene ustvarjalnosti!

David Jarh trobenta

Jaka Pucihar dirigent

Big Band RTV Slovenija

gostje: Mia Žnidarič vokal

Nino Mureškič tolkala

Bruno Domiter bobni


Glasbeni avtoportret Davida Jarha v aranžmaju za big band in godala izpod peresa Tadeja Tomšiča in Jaka Puciharja.