Prijava na e-novice
BOŠTJAN GOMBAČ
v Ravnah na Koroškem
13. 10.
četrtek
oktober
18.00
Kulturni dom Ravne na Koroškem

Magični koncert Boštjana Gombača in Big Banda RTV Slovenija, ki je junija do zadnjega sedeža napolnil SiTi Teater  bomo tokrat ponovili v Kulturnem domu v Ravnah na Koroškem. Program sestavljajo skladbe, ki so avtorsko delo dirigenta in skladatelja Lojzeta Krajnčana ter Boštjana Gombača. Za priredbe je poleg Krajnčana poskrbel tudi Aleš Avbelj.

Boštjan Gombač je znan slovenski multiinštrumentalist ter skladatelj glasbe za gledališče, film in televizijo, tuje pa mu niso niti odrske deske. Že med študijem klarineta, pod mentorstvom prof. Jožeta Kotarja na ljubljanski Akademiji za glasbo (študij je opravil z odliko), se je navduševal za različne glasbene zvrsti. Glasbena pot ga je namreč že kot najstnika popeljala po svetu in mu odpirala nova obzorja v glasbenem izražanju. Sam pravi, da mu je pri njegovem ustvarjanju zvok navdih in vodilo. Bolj nenavaden kot je, večji izziv, možnost izražanja ter veselje do dela mu nudi. Njegovo delo preteklih petnajstih let lahko zasledimo na približno 120-ih nosilcih zvoka in zajema vse, od etna do resne glasbe. Prav tako je avtor glasbe za 50 gledaliških predstav in 40 dokumentarnih filmov. Je mojster pihal, kot so klarinet, kositrne piščali in okarine, igra na pojočo žago, bodhran in theremin ter kopico drugih nenavadnih inštrumentov in zvočil, ki jih le redko zasledimo na domačih koncertnih odrih. S skupino Terra Folk je požel mnogo glasbenih nagrad in priznanj, med drugim tudi nagrado občinstva radia BBC 3 (World Music Awards), sodeluje pa s skupinami Katalena, Bast, Bachology Quartet, Los Hermanos Muy Simpaticos. Nastopil je že s kopico znanih imen slovenske popularne in resne glasbe in z mnogimi tujimi glasbeniki, kot so Marc Ribot, Greg Cohen, Neil Innes, Tommy Emmanuel, The Cat Empire, John McSherry, Arvid Engegard, Susanne Lundeng, Knut Eric Sundquist, Theodossi Spassov.

 

Prodaja kart za koncert po enotni ceni  7 € bo le uro pred koncertom v KC Ravne. Karte lahko rezervirate na JazzRavne@gmail.com ali na spletni strani http://www.jazzravne.si/rezervacije.

Boštjan Gombač multiinštumentalist

Lojze Krajnčan dirigent

Big Band RTV Slovenija


Avtorske skladbe Lojzeta Krajnčana in Boštjana Gombača – glasbena fuzija.