Prijava na e-novice
BigBAND@SiTi 6
TOMAŽ GAJŠT
11. 4.
četrtek
april
20.00
Siti Teater BTC

Tomaž Gajšt je član Big Banda RTV Slovenija že dvanajsto leto. V tem času je postal pomemben del trobentaške sekcije in kot odličen solist, kar dokazujejo številni posnetki koncertov, kot tudi mnoge plošče, ki so bile izdane v zadnjih letih – kot solista ga namreč lahko najdete skoraj na vsakem izdanem albumu našega džezovskega orkestra. Gajštovo igranje odmeva ne samo znotraj orkestra, temveč tudi širše, saj velja za enega najboljših slovenskih trobentačev v zadnjem obdobju. Odlikujejo ga izreden občutek za muziciranje, poosebljanje vsakega izvedenega dela ter odlična interpretacija.

Poleg vloge instrumentalista se nam je v preteklosti že predstavil tudi kot aranžer in dirigent (Elevators, državna proslava ob dnevu samostojnosti in enotnosti), tokrat pa se bo z našim orkestrom ter pod vodstvom dirigenta Lojzeta Krajnčana prvič predstavil še kot avtor.

Gajštov avtorski opus je močno zaznamovan z izkušnjami, ki jih je pridobil s številnimi sodelovanji ter s preigravanjem skladb njemu najbližjih glasbenih prijateljev. V njegovih avtorskih delih se tako kažejo številni kontrasti in izredna pestrost glasbenih elementov; od plavajočih do ritmično kompleksnih, od tradicionalnih do sodobnih.

Na sporedu bodo tako starejša dela (Sleepless Thoughts, Bye Bye Bygones) kot čisto nove skladbe, pod aranžmaje pa se je ob tej priložnosti podpisal Lojze Krajnčan.

Big Band RTV Slovenija

dirigent: Lojze Krajnčan

solist: Tomaž Gajšt, trobenta in krilovka

gostje:

Nina Strnad, vokal

Ana Čop, vokal

Maša But, vokal

Kristijan Krajnčan, bobni