Prijava na e-novice
BigBAND@SiTi 1
Moonlight Sky

Big Band RTV Slovenija se v sodelovanju z vrhunskimi gostujočimi glasbeniki vrača na oder SiTi Teatra BTC. Na prvem koncertu letošnje sezone bo orkester pod vodstvom Tadeja Tomšiča nastopil skupaj z zasedbo Moonlight Sky. Njeni člani, Miha Petric, Janez Moder, Žiga Kožar in Jan Sever, že od leta 2000 navdušujejo z žanrsko raznovrstno glasbo, v kateri se prepletajo fusion, džez, rok, bluz in ritmi glasbe sveta.

Big Band RTV Slovenija se v sodelovanju z vrhunskimi gostujočimi glasbeniki vrača na oder SiTi Teatra BTC. Na prvem koncertu letošnje sezone bo orkester pod vodstvom Tadeja Tomšiča nastopil skupaj z zasedbo Moonlight Sky. Njeni člani, Miha Petric, Janez Moder, Žiga Kožar in Jan Sever, že od leta 2000 navdušujejo z žanrsko raznovrstno glasbo, v kateri se prepletajo fusion, džez, rok, bluz in ritmi glasbe sveta. Odlikujejo jo melodičnost, ritmična pestrost in tehnična dovršenost, ki jih je najbolje doživeti živo.

Jeseni 2016 so člani skupine izdali četrti album The Four, na katerem je osem instrumentalnih avtorskih skladb. V njih se džezovska svoboda prepleta z živahno energičnostjo, povezuje pa jih ljubezen do kompleksnih ritmov in melodičnih elementov. Skladbe so napisane v džezovsko-rokovskem slogu. Album je požel izvrstne kritike slovenske, pa tudi tuje kritiške javnosti, tokrat pa ga glasbena skupina predstavlja skupaj z Big Bandom RTV Slovenija pod vodstvom Tadeja Tomšiča, avtorja vseh novih priredb skladb.

Cena vstopnice: 21 evrov

Nakup na vseh prodajnih mestih Petrola in na mojekarte.si.

Prenos koncerta na 1. programu Radia Slovenija – Radia Prvi.

Big Band RTV Slovenija

Moonlight Sky

Tadej Tomšič dirigent


Avtorska glasba skupine Moonlight Sky z zadnjega albuma The Four v priredbi za veliki jazzovski orkester.