Prijava na e-novice
JINGLE VIBES z Vidom Jamnikom
BigBand@SiTi 2
23. 12.
sreda
december
19.00
SITI Teater, Ljubljana

Big Band RTV Slovenija se bo od leta 2015 poslovil v sredo, 23. decembra 2015, ob 20. uri, ko bo na zadnjem letošnjem koncertu v Sititeatru gostil vzhajajočo zvezdo slovenskega jazza, vibrafonista Vida Jamnika. Na koncertu, na katerem bo dirigiral Lojze Kranjčan, se bomo spomnili svetovno znanega vibrafonista Boška Petrovića, ki je leta 2002 z Big Bandom RTV Slovenija posnel s Porinom nagrajeno zgoščenko Round midnight (Porin je najprestižnejše hrvaško priznanje za glasbene dosežke). Nekaj repertoarja na božično-novoletnem koncertu bo z letošnje turneje JM World Orchestra, ki je potekala pod taktirko legendarnega Luisa Bonilla. Tam je kot solist sodeloval tudi Vid Jamnik.

Jazz vibrafon je v slovenskem glasbenem prostoru prisoten že precej časa, saj ga je kot prvi pri nas igral legendarni skladatelj slovenskih “evergreenov” Jure Robežnik. Tudi Jože Privšek, eden največjih slovenskih aranžerjev in jazz komponistov ter dolgoletni dirigent Big Banda RTV Slovenija, je začel svojo glasbeno kariero kot vibrafonist. Najbolj legendaren vibrafonist med vsemi, ki so sodelovali z Big Bandom RTV Slovenija, pa je bil vsekakor svetovno znan Zagrebčan Boško Petrovič. Tudi zadnji koncert, ki ga je odigral Boško Petrovič je bil z našim Big Bandom, in sicer pred petimi leti v Monsu. Boško Petrovič je bil Vidov mentor na priznanem jazz seminarju v Grožnjanu. Vid je kasneje svoje glasbeno znanje nadgrajeval na jazz konzervatoriju v Celovcu, trenutno pa študira na priznani Berklee College of Music v Bostonu v ZDA. Obiskoval je mnoge seminarje, najbolj dragoceno pa je verjetno sodelovanje z legendarnim vibrafonistom Garyjem Burtonom. Kljub svoji mladosti je prejel precej prestižnih nagrad in je že razprodan glasbenik, ki koncertira na jazz koncertih in festivalih po celem svetu. Več o njem lahko izveste tudi z obiskom njegove spletne strani www.vidjamnik.com.

Vid Jamnik vibrafonist

Lojze Krajnčan dirigent

Big band RTV Slovenija


Program bodo sestavljale skladbe z zgoščenke Round midnight, posnete z Boškom Petrovićem, nekaj čisto novih skladb, seveda pa ne bodo manjkale tudi tradicionalne božične skladbe v jazzovski preobleki, ki bodo pričarale praznično vzdušje