Prijava na e-novice
ANA SOKLIČ
BigBAND@SiTi 4
18. 3.
petek
marec
19.00
SiTi Teater, Ljubljana

Večer jazz, soul in pop glasbe

V okviru novega koncertnega cikla za glasbene sladokusce BigBand@SiTi, ki ga v sezoni 2015/2016 pripravljata Big Band RTV Slovenija in SiTi Teater BTC, bo v petek, 18. marca 2016, potekal že četrti koncert v ciklu. Na klasičnem večeru evergreenov bo z Big Bandom RTV Slovenija nastopila nadarjena jazz vokalistka Ana Soklič, dirigent bo Lojze Krajnčan. Na večeru jazz, soul in pop glasbe boste lahko slišali nekaj Aninih avtorskih skladb, prirejenih za Big Band, nove aranžmaje skladb velikih glasbenih imen (Nina Simone, Sting, Snarky puppy, Steely Dan …) in jazz standarde (Just friends, God bless the child, If you could see me now …). Obeta se zanimiv in glasbeno pester večer v SiTi Teatru BTC.

 

Ana Soklič je glasbenica, avtorica in izjemno rahločutna interpretinja. V njenem koncertnem repertoarju pogosto najdemo velika imena jazz, blues in soul glasbe ter njene avtorske skladbe.V letu 2014 je Ana Soklič razprodala samostojni koncert na Venetto jazz festivalu, na katerem so nastopili tudi svetovno priznani jazz glasbeniki, kot so Keith Jarred, Cassandra Wilson ter Chick Corea. Leta 2015 je gostovala v Dubaju, v Neaplju, v letošnjem letu pa je sprejela povabilo za nastop na mednarodnem jazz festivalu v Rimu. Pela je tudi z znamenitim gospel zborom Harlem Gospel choir iz New Yorka, mnogokrat je nastopila tudi z Big band DOM Orchestra, ki ga vodi Braco Doblekar. Za seboj ima lepo število nastopov s plesnim in simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, kakor tudi več koncertov v manjši zasedbi.

 

Koncertni cikel BigBand@SiTi

SiTi Teater BTC v prijetnem gledališkem, intimnejšem ambientu v letošnji koncertni sezoni predstavlja nov koncertni cikel, poimenovan BigBand@SiTi. Novi koncertni cikel za glasbene sladokusce, ki cenijo kakovosten repertoar ob dobrem ozvočenju in udobju sedežev, je nastal v sodelovanju z Big Bandom RTV Slovenija, ki letos praznuje svojih dolgih in uspešnih 70 let delovanja.

Na sporedu svežega cikla BigBand@SiTi bo skupno šest izvrstnih koncertov s šestimi glasbenimi gosti: občinstvo so že navdušili Sergej Škofljanec, Vid Jamnik in Janez Bončina-Benč, prihajajo pa še Ana Soklič, Jadranka Juras in Boštjan Gombač. Ob spremljavi Big Banda RTV Slovenija, seveda.

 

Poglejte si posnetek koncerta:

Ana Soklič vokalistka

Big Band RTV Lljubljana

Lojze Krajnčan dirigent


Kdo ne pozna večnih zimzelenih, kot so: Stardust, Summertime, Shadow Of Your Smile itd.